ne pa 1999. Prosim, da si zabeležiš to v svojem koledarju.

včeraj sem doživel kulturno-časovni šok v BTCju. Ironično, v “mestu”, ki je namenjeno izključno vlečenju denarja iz ljudskih žepov, se Kolosej nekako ne znajde — dobesedno otežuje si pridobivanje dobička.

namreč: v Koloseju na blagajni ne moreš plačati z ničemer drugim, kot z gotovino. OMG! Gotovino uporabljam samo še v sili razmer, ne pričakujem tega v nekem kao sodobnem kinu! In, da bi bilo vse skupaj še slajše, v celotnem koloseju sta za tisoče ljudi na voljo natanko 2 bankomata. Neverjetno. Moneta, bančna kartica, kreditna kartica? HA-LO?!!

karto lahko kupiš tudi preko dveh prijaznih terminalov, ki stojita v avli. Izbereš sedeže in vse, prijazen in neboleč postopek. Ups, ne bo šlo! Kupi jo lahko samo uporabnik kartice Joker (to zveš na koncu)! Ne glede na to, kaj točno ta kartica je, niti slučajno si je ne bom priskrbel zaradi dveh obiskov letno. Še avtomati za hrano poznajo Moneto, kaj se to pravi, no!!!

Še dobro, da imamo internet. Zdajle grem na internet in se delam, da kupujem karto. Takoj dobim opozorilo, da certifikat za spletno stran ni uradno potrjen (https zadeva). Torej: Koloseju je odveč plačati približno 15€ za navaden in 40€ za malo bolj fensi certifikat na leto. Brez besed.

Grem naprej. Sedežni red ne dela. Okvirček, kjer naj bi pisali sedeži, je vztrajno prazen in tak ostane, tudi če pritiskam neke gumbe. Ok, grem kupit, ne glede na to, kaj imam. Kliknem na “Kupi zdaj” in pod možnimi načini plačila me čaka ena sama opcija — fanfare — Uporabniška kartica Joker! Resno!! Ne duha, ne sluha o PayPalu, kreditnih karticah, nakazilu z elektronsko banko, Moneti, ali plačilu s telesnimi tekočinami. Še najmanjša spletna trgovina se zaveda, da je to pomembno!

Bravo, Kolosej! Storitev, ki jo ponujaš, bi bila izredno dobra in napredna, če bi bili leta 1999, 2000, ali mogoče celo 2001. Ampak nismo!10 Responses to “dragi kolosej, piše se leto 2008,”

 1. trik Says:

  >:

 2. Tea Says:

  A zvocne filme ze predvajajo?

 3. trik Says:

  kajspa su gledat?
  a indijenadzons TARATAATATATaaaa TARARARARARA ta TAAAA?

 4. fett Says:

  street kings. in celo ni bil slab — v barvah in z zvokom!

 5. Roky Says:

  celo v barvah:):) Fett poskusi naroči karto preko telefona, ko ti gospodična na drugem koncu (nekak voice analyzer) pravi, lahko prosim ponovite ime, nisem vas razumela …. in ko ti to v peto reče, pol raj ne greš v kino:)

 6. Krof Drakula Says:

  Ja, Kolosej je poglavitni razlog, zakaj bojkotiram izlete v kino. Premalo za preveč denarja in živcev.

  Aja, pa najboljše je, da že pred koncem zadnje predstave zaprejo vse notranje lokale. :)

 7. Nina Says:

  men je gotovina sicer všeč.. tiste redke trenutke, ko imam dejansko kej denarja, je ogabno dober filing dejansko prjet v roke 20 evrov :)

  kolosej bi se pa lahko bolj potrudu, pa tud marsikatera druga slovenska ustanova, takega ali drugačnega značaja. žal pa prijaznost do potrošnika ni koncept, ki bi ga slovenska podjetja znala zaobjeti. poglej za začetek samo gostinstvo

 8. domn Says:

  bedni so. pa tud za izbor filmov se ne potrudjo preveč

  … mam pa film doma že ene 2 mesca, mogoče ga bom clo pogledu :)

 9. brezimenko Says:

  Jaz velikokrat kupim vstopnice preko telefona. Pri mobitelu se temu reče m-vstopnica, v bistvu pa plačaš z moneto. In če maš primeren telefon, se ti isto izrišejo sedeži in lahko prosto izbiraš.

 10. Kobrowsky Says:

  jescembiv enkrat zočitam ukinu!