rožna dolina chase

August 31st, 2007

prejle sva z nežo bla glih na vogalu in se začnejo na ulco zlivat taxisti, en za drugim. se podijo, razdelijo na križiščih, levo-desno, gor-dol, hitijo in na sploh zgledajo tko, kot lenivci ponavad ne. Povsod jih je blo polno, vse skupi je zgledal kot en mafia-chase.

se jih ene par tud ustav pr nama in naju povprašajo, če sva vidla enga visokega tipa brez majce, pobritga, k je laufu mimo. Nisva. Se še naprej pojajo po rožni dolini (to je ponoč fascinanten prizor, še posebi ker se vozjo po ulcah, kjer v celem dnevu ni tolk voženja). Nekoliko neprevidno se noben ni ustavlju na nepreglednih križiščih, kar ponavad tukaj rezultira v karambolu, ampak tega na srečo ni blo.

In pol nekje gor proti rožniku zaslišva ene krike in gledava, kako se taksisti tja poženejo in skačejo iz avtov, laufajo za nekom, eni ga pa tud z avti sledijo. Tečejo nekam stran, cik-cak na drugo ulco, pol pa kr naenkrat prlaufajo na križišče, kjer sva bla midva in teče (počas!) mimo naju visok pobrit tip (mel je majco!), za njim pa taksisti peš, eni pa seveda tud v avtih. Vprašava enga taksista (edini se je ustavu, bil je zadihan, telesno težo bi navedel kot razlog), kaj je blo. Prav, da je tip enga taksista napadu in da ga zdej lovijo.

Takrat mimo prbije en taksist v avtu, prehiti vse ostale in zapre pot domnevnemu zločincu. Tip spleza kr čez eno ograjo na vrt in potem na en balkon. In takrat se usujejo vsi taksisti (mirno lahko rečem, da jih je blo 20, ker ne morte preverit) z avti v ulco, celotno so zaparkiral in tipa zbezal ven. Midva si nisva upala blizu, ker sva bla do zdej že zatrdno prepričana, da so taxisti mafija. Al pa, da sva v filmu. Al pa vsaj v ameriki.

Hmal kasnej pridejo modre lučke, razkadijo taksiste (ohranjanje pristojnosti in dostojanstva v brk učinkoviti akciji v stilu “kaj se greste, mi smo tuki, da ohranjamo red” in taksistični odgovor “če ne bi pomagal, bi tip ušel”) in začnejo popisovat postopek, domnevni zločinec pa stoji zraven (sprijaznjen z usodo?).

Zgodba taksista gre takole: peljal je tega tipa do kokta bara, neki je blo nejasnosti okol plačila, tip je taksista začel pretepat, taksist se je umaknu, nasilnež pa je začel delat škodo na avtu (vrata ven potegnu, so bla čist kriva in to). In takrat je taksist poklicu 500 (karkoli že to pomeni – bojda je to interna koda za “ajuto!”) in začela se je akcija, ki jo opisujem na začetku tega zapisa (za lekcijo o rekurziji beri od tam naprej).

fju! cela akcija!

PS. telefon sem mel doma, zato ni slikovnega gradiva. *damn*10 Responses to “rožna dolina chase”

 1. Madawake Says:

  ulica ob polnoči
  bad guy
  taxi-mafia (ali pač?)
  pregon
  policaji
  happy end

  mislm da bosta urša pa vito morala posnet še en filmčk :D

 2. trik Says:

  ne klic hudica:)

 3. Buš Says:

  Hahaha, po včerajšnjih zgodbicah v Kriglu in temu članku ugotavljam da je Rožna en ornk gheto :D

 4. kai Says:

  omg sam k tko pogledaš bi bla z veseljem članica ene take united skupine (ne nujno taxistične) hehe vedno bi mela krit hrbet :D

 5. trik Says:

  sej si u kozak klanu
  kaj se ces vec

 6. Tadej Says:

  Hehe, pa sem že mislu, da se take in podobne odtrgane stvari samo meni dogajajo (oz. da sem jim priča), enivej, res kul zgodba…

  Tadej

 7. neža Says:

  katra, katarina in jest smo tut dožvele podoben “pregon”. sedele smo na voglu, prpiči mim avtomobilček (milsm , da je bla petka), zavije na devetko čez kako minutko (minutko!! bohve kje je že avtoček bil) pa za njim kibla z lučkami. mislm, najbolj, da ustanovimo vaško stražo. ker, kar se pa zdaj dogaja v naši dolinci je pa res kriminal :)

 8. tomaz Says:

  cela agatha christie :) with the local twist :)

 9. Jože | The depths of ma mind Says:

  [...] bi bila malomarnost do domačih živali lastnost geta (kot smo dokazovali Gašper, Urška in jaz), bi to uporabila kot še en fact v dokazovanju Rožne kot [...]

 10. rvtr Says:

  hehe civilna zaščita at its finest…
  več bi moral bit tega, ne pa da gre vsak u stilu
  “sej ne gre zame, bom raj stran pogledu…”