sem si kupil nov telefon in zdaj hodim okol, telefon v žepu, muzka na speaker. Na trenutke sam sebe spominjam na Petra, ko je imel svoj theme music. :D

no, v navodilih od nokie je polno pogojnih želelnikov, primer spodaj. Z rdečo je označen pogojni želelnik, z zeleno pa sklop, ki bi lahko bil pogojni želelnik, pa ni. Nekonsistentno!

pogojni zelelnik pri nokii

PS. fotka je slikana s tem telefonom. Fotkič očitno ni najboljši, ampak vsaj slabo slika. Je pa res, da je slikani papir v originalu popolnoma bel in da so svetlobni pogoji izvrstni. :D7 Responses to “nov telefon in pogojni želelnik”

 1. sverde1 Says:

  Tebe pa tale pogojni želelnik zlo “žre” ane :D

  Drugač pa pri navodilih za naprave je najbolje, da vzameš v roke kar takoj angleška navodila, ker slovenska so večinoma prevedena tak, da morš ornk poštudirat včasih, da zakapiraš kaj naj bi neki pomenl.

 2. fett Says:

  mam vsaj kej za blogat :D

  se pa strinjam glede navodil, ampak žal nisem dobil angleških.

 3. domn Says:

  grammar nazi :)

 4. Tadej Says:

  Sorry fatg, tole je malo off-topic, ampak me je par dni nazaj (in v bistvu vsakič sproti) tako zmotilo, da moram zadevo omeniti tule, če pač že govorimo o pravilni rabi slovenščine.

  Namreč, pri poročanju o tistemu iztirjenju vlaka (kot posledica podstavljene bombe) v Rusiji, sta voditelja na poročilih/dnevniku na 24ur in na RTVS rekla, citiram: “vlak se je iztiril” namesto edine pravilne oblike “vlak je iztiril“, kasneje pa sem isto zasledil še v članku v časopisu Delo.

  P.S. – Pri pisanju objave za moj stari blog na “VOLJAblok” blog-sistemu nekaj minut nazaj pa mi je na misel prišla še ena pogosto narejena napaka (napačno sklanjanje), govorim npr. o “nekaj smešnih vicov” namesto “nekaj smešnih vicev“. Za še par takih napak pri sklanjanju pa glej Domnovo objavo Sklanjajte z menoj! in moj komentar pod njo.

  l.p., Tadej

 5. Tadej: spletne objave » Nekaj pogosto zagrešenih slovničnih napak Says:

  [...] blogu tule na Sopci. Najprej je tu objava “nov telefon in pogojni želelnik“: http://fatg.sopca.com/…/nov-telefon-in-pogojni-zelelnik; v mojem komentarju pod to objavo pišem govorim o poročanju na poročilih/dnevniku o nekem [...]

 6. Širna Debelina » Blog Archive » deportirali so jo v taborišče! Says:

  [...] torek sem nesel svojo n73 na servis, ker se mi parkrat na teden ugasne brez razloga, tudi med klepetom. In ko jo prižgem, [...]

 7. Širna Debelina » Blog Archive » nerabimo rodilnik Says:

  [...] Novi konstrukt seveda rabi ime in s ponosom oznanjam, da je negativnik že drugi konstrukt moderne slovenščine, ki sem ga odkril. Kdor ne ve: prvi je pogojni želelnik in je krasen. [...]