Rabil bi stvar, ki bi bila običajen RSS reader, s tem da bi se učila, kaj mene zanima in kaj ne in mi potem ponudila le izbor vpisov. Ker kar je preveč, je pa preveč.

Učil bi se tako, da bi pozitivno točkoval vsebino v vnosih, ki bi jih jaz obiskal, razširil ali se na njih zadržal, seveda pa tudi z mojim ekplicitnim glasovanjem (palec gor). Ostalo vsebino bi ocenjeval negativno. Potem bi obstajala neka meja vsebinske zanimivosti, vpisov z ocenjeno zanimivostjo pod to mejo mi reader ne bi prikazoval. Če glede kakšne vsebine ne bi imel zadosti informacij za oceno, bi smatral, da me zanima. Na misel mi pride Thunderbird, ki se po mojem na precej podoben način uči prepoznati spam.

Aja, ta reader bi moral imeti še možnost, da si ogledam vse feede, ne glede na njegovo oceno primernosti. To je vse. A to obstaja? Ker kaj se zgodi, ko odprem svoj reader in dobim 300+ neprebranih feedov? Ne preberem niti enega — vse označim za prebrane in adijo.

Btw, se še komu zdi, da delež dobre vsebine celotne liste feedov tudi pri strogi selekciji slej ali prej pade pod 30%?7 Responses to “a obstaja pameten RSS reader?”

 1. SFfreak Says:

  Nekaj časa sem uporabljal Google Reader, pa mi je – tako kot tebi – šlo na živce dejstvo, da te bralnik dobesedno sili v dva ekstrema – da prebereš vseh tisoč novic ali da ne prebereš nobene. V vsakem primeru si na slabšem…

 2. Tadej Says:

  Ne, na žalost ne poznam nobenega takega RSS-readerja, jaz osebno pa sicer uporabljam program “GreatNews“: http://www.curiostudio.com in moram reči, da sem kar zadovoljen z njim.

  Tadej

 3. Madawake Says:

  Jaz ne poznam nobene od teh stvari.
  Zato ti pa priporočam, da obuješ japanke, se sprehodiš v naravo, se nadihaš svežega zraka in za nekaj trenutkov (če lahko) pozabiš na računalnike :P :D

 4. fett Says:

  sprehodil? naravo? svež zrak? kaj so to zdaj eni arhaični koncepti? ;)

 5. tomaz Says:

  onfolio, onenote, abilon, activerefresh, aggreg8, blogbridge, habari xenu, newsgator, omea in thunberbird.

  jst sm se odloču, da bom svojga spisu! :) ki ne bo tako dober kot vsi zgoraj omenjeni, bo pa delal, kar bom jst hotu. al pa tut ne :)

 6. tomaz Says:

  uporabljam blogbridge in mi je všeč! markasread/unread, ocenjevanje, pa tudi rssowl se je kr potrudu! ostale omenjene niti ne poznam :)

 7. fett Says:

  vse lepo in prav, ampak, a so pametni? a skrivajo vpise, ki me ne zanimajo?

  v čem boš pa svojga počel in kakšen je tvoj načrt (če ni hec)? me vsaj bežno interesira :)