poletje je blo kul

September 17th, 2006

Hja, vmes nekak nisem našel časa (ej, ste vidl kje kšnga lažnivca?), da bi kaj napisal. Zato vržem zdej iz sebe krajši pregled, podrobnosti pa bodo verjetno za vedno skrite vašim lepim očkam.

Morje je kul. Ne samo kul, ampak ful kul. Krivdo za svoje navdušenje valim na naslednje zadeve:

 • menjava okolja: plaža namest asfalta, sonce namest dežja? o ja. In kolk časa lahko e-odvisnik zdrži brez interneta? Preverjeno in z največjim užitkom več kot 10 dni. Tist 1 izlet v netkafe (mail) ne šteje.
 • odmik od folka: sem spadajo familija, služba, prjatli in klošarji in ja – to paše. Moja žena ma pač privilegije, ampak nje pa ne vidm 8 mescov na leto.
 • umik od odgovornosti: lepo je za neki časa popolnoma zignorirat odgovornosti, bremena in pritiske, čeprav v ozadju še kričijo
 • toplota: ste opazil, da na morju lažje prenašaš vročino?
 • svetloba: na morju je svetlej kot v ljubljani! (mogoče zato, ker nisem preždel 14+ ur dnevno za zaslonom?)
 • obzorje: to je tista linija, kjer se dotikata dve neskončnosti: morje in nebo.
 • glasba: ko ti na plaži nabijejo kingstone. heeeec. To spada na un ta drug seznam: kaj mi na morju ni všeč.

Vreme je blo letos tud kul, razen parih izpadov. Sončno precej, toplo je pa še vedno. Čist obratno od lani, ko je bla prava tragedija in se je vlekla od lanskega junija do … do letošnjega junija :). Še zdej me zmrazi. Ampak letos! Hudo, ti rečem! V najhujši vročini sem sicer trpel, ampak z brusvilis-nasmeškom na obrazu (tist, k te nasprotnik tepe, ti pa veš, kdo je v resnici na boljšem).

Vmes sem se še mal zalubu. Ampak iz te moke bo kruh le, če se najde kje kak pek. In vodovodar, ker samo z moko in pekom ne bo šlo. Kvas rabmo. Pa pečico, nekoga, ki zna z njo upravljati in nekoga, da ga sežgemo not (pozna kdo kakšnega žida? – hec, samo preverjam, če je kdo prebral do sem). Skratka – zadeva bo (nepreverjene informacije) vsaj 60 kilotolarjev, kar je precej velik za telefon. Ma pa še druge uporabnosti (mp3 plajer, mail client, kladivo, osrednji predmet kratkega pogovora med tabo in roparjem).

Židek še ni umrl. Je v stanju umetno vsiljene hibernacije, ki ji vzrokuje pretežno pomanjkanje prave volje (ena epizoda vzame nekaj ur). Ideje se pa nabirajo, tko da mogoče vas preseneti kakšen jesenski (rjavkasto-rumen, šelesteč, padajoč z drevesa)?

Prebral sem manj knjig, kot čez ostali čas leta. Nenavadno? Mogoče. Neki nism bil pri volji (sudoku in kakuro sta mi pokradla vse večerne ure! Moram se znebit okov in spon!). Iz vsega srca in pljuč svetujem The selfish gene, hudo všečna knjiga, če mate radi znanost evolucije, servirano na malce kontroverzen način. Gen je glavni, ne človek, ne bog, ne brat, ne vrag, ne sosed, ne mejak. Ful dobra.

Brat dopolnil 18, najmlajša sestra 21 in fotr 60 let. Vsem trem čestitajte! Fotr je še vedno več kot dvakrat starejši od mene, ne bo pa več dolgo. ;)

Doma smo skenslal Delo in se naročil na Dnevnik. Razlika je očitna, Zelena pika pa prava osvežitev proti pohabljeni in mlačni Sobotni prilogi. V današnji Milharčič intervjuja eno želvjo židinjo, zadeva se dobro bere. Btw, če koga zanima, zakaj je z izraelci tak križ (beri: kako so se v borih 60 letih iz revnih priseljencev prelevili v lokalne bullyje), naj prebere Jeruzalem, Jeruzalem. Zgodovinska, vojna, kruta, objektivna. Žal je ne najdem; ne doma, ne na netu, tko da drugih podatkov trenutno ne morem dat od sebe.

V isti prilogi sem tud naletu na en zanimiv projekt: Marko Crnkovič in Boris Dežulović si javno dopisujeta, objavljeno pa je po eno pismo od vsakega. Hec, posebej zaradi večnega trenja med slovenci in hrvati. Ta zadnja je kr kul, prejšnje moram še prebrat.

(note to self: izstavi račun Dnevniku za tole reklamo)

Še posladek za na konc: Cigarettespedia. Pazi 15 let nazaj.

fet over and out6 Responses to “poletje je blo kul”

 1. domn Says:

  kingstoni so pa prov kul, tko da pššššš :P

 2. ruph Says:

  uuuuuuuuuu… ker telefon si najdu :) podcasti, foto, telefoniranje, flash kartice..

  a je kje v akciji tale fon?

  moj telefon ma že preveč iskušenj in iščem kej frišnega… pa treba se bo še spomnit iz kerga fonda so bodo finance vzele ;)

 3. fet Says:

  domn: pšššššt tiho!

  ruf: baje ga dobijo konc leta na svemi. Če verjamem govoricam na mobisuxu, bo nekak v liniji w800i in w810i, ki sta bla oba 60k + podaljšanje pogodbe. Finance pa … si za kšn rop? :D

 4. ruph Says:

  šele novga leta.. jao.. sej vem, da bo takoj mimo pa vseeno.. šele takrat?! :)

  rop.. ja .. pejva.. denarci od skb so že skopneli.. ;)

 5. tomaz Says:

  fet: se ne splača ropat za tak telefon. niti se ne splača ropat tacga telefona :)
  kaj ti bo? jst mojo motorolo sicer uporabljam, ampak ma preveč vsega in pol sam pazm na praske in se sekiram, če mi pade na tla :( no ja

 6. dbev fat Says:

  ropat za telefon res ne, ropat telefone pa se očitno splača …