spet črnci :)

November 14th, 2005

da ne bo kdo mislu, da sem obseden s črnci :D

ampak tale slikca si zasluži post :)

crnci

btw otroci, rasizem NI kul. Vsaj ne tok, kot zgleda na TVju. Tud črnski rasizem do belcev ni nč bolj kul (aka black panthers), ne glede na to, kok se črnce postavlja v luč nebogljenih žrtev, ki bi jim belci morali masirati podplate. Še zdaj, 140 let po uradni “ukinitvi suženjstva”, se belcem meče v brk, da so jih bičal (govorim o severni ameriki seveda, suženjstvo ponekod še obstaja in tud tam se še ni čist končalo – samo zamenjalo obliko).

Reparations, al kako se že reče? Belska familija leta 2005 plača keš (oz. neko simboliko) črnski familiji, kot opravičilo in pranje krivde za dejanja, ki jih je nardila 4 generacije starejša belska familija vzporedni črnski. Men se zdi, da so trenutni belci prov mal odgovorni za dejanja prednikov, tko kot trenutni nemci NISO odgovorni za 2. svetovno vojno in se mi zato zdi “nacionalna krivda” čist brezvezen pojem.

Sem pa že parkrat razmišljal, a ni to da črnci ne pustijo belcem, da jih kličejo “nigger”, v bistvu neke vrste prefinjen rasizem-kot-reakcija? Se prav to ni kul, a ne?

Da ne bo kdo vsen mislu, da preferiram kšno barvo kože čez drugo, gre za kritičen pogled z obeh strani (kokr sm ga zdele sposoben, ker sm zmatran).2 Responses to “spet črnci :)”

  1. koscek kruha Says:

    naj samo omenim: obstaja vas Belci in vasi Bevci so mnogostevilcne.
    rasizem proti samemu samu -> mazohizem nove dobe.

  2. Rok Says:

    Hehe huuuuda :D