wow, res!? ne ga srat! kako to?

namreč s to in podobnimi izjavami se je zaključil boj med Znanostjo in emm … Neumnostjo? skratka, 6 neumnih in 4 pametni ljudje so glasovali glede novih učnih standardov v Kansasu (v nasprotju z vsemi pričakovanji je to v ZDA). Ker za evolucijo ni dokazov in se fosili ne ujemajo s teorijo evolucije (a niso fosili ravn tisti, ki … jaz sem pa mislu, da … no saj vsen), so v tem učnem standardu evolucijo degradirali na raven teorije, ki jo je treba jemati kritično in z rezervo. Točno kako se bo to odražalo pri učenju, mi ni znano, govori se pa o tem, da bo kreationizem dobil vsaj enako pomembno vlogo pri učenju, v stilu “oboje je teorija”.

O dolgoročnih posledicah ne bi špekuliral, v nekem članku pa sem zasledil bojazen, da se bo stvar razširila in pridobila na moči. Men je sicer jasno, da zdrav kritičen pogled ne škodi (ploščata zemlja anyone?), ampak ene stvari so manj smiselne in dokazljive, druge pa bolj. In evolucija je definitivno več kot teorija.

Naj vam predstavim Strica Evolucija Ni Osnovana Na Neposrednem Opazovanju. haha na smeh mi gre, ko pišem ta stavk :D Spodaj na sliki je (verjetno) on. Če ga kdaj vidte, ga dajte prosim na gobec. dvakrat (2x), če se da. Evolucija ni osnovana na neposrednem opazovanju!? Me zanima, če verjame v tuja osončja, ki imajo podobno lastnost (namreč tale reč z osnovanostjo na neposrednem opazovanju)? Al pa, a verjame v naše sonce?

Bi si kdo vzel čas, da mu razloži, da se evolucije NE DA NEPOSREDNO OPAZOVAT, zarad tega kar je? Ker je celoten čas modernega človeštva (par tisoč let) v primerjavi s celotnim časom evolucije enak približno 0,00? Ker smo za evolucijo prehitri in se v času našega življenja sploh ne uspe zgoditi? Ker rabi VELIKO časa za MAJHNO spremembo? Ker je tko definirana in je to BISTVO!?

kreten :)

Čist tipičen je. Vsaj mislm, da je to on … če še verjamete v gugla, s katerim sm modela našu … Isku sm pa “Steve Abrams”.

btw, ker vedno berem The Blind Watchmaker od Richarda Dawkinsa, mi je stvar še tok bolj absurdna. Mal mi gre na smeh, mal pa tud na bruhanje. Zato delam smešne obraze :)4 Responses to “evolucija ni osnovana na neposrednem opazovanju …”

 1. kjuti Says:

  “Evolution is accepted by many scientists but questioned by some.”
  Fenomenalna racionalizacija. Gravitacija in okroglost Zemlje sta tud questioned by some. Da ne govorimo o tem, da so najbolj osnovni principi kot so svobodna volja in osebna identiteta neprestano questioned by philosophers. Ko me bodo policaji skusali kaznovati za napacno parkiranje, jim bom lepo razlozila da, according to David Hume, osebna identiteta ne obstaja. Zato ne morejo zdaj kaznovat mene, ker je pac vceraj neka oseba z mojim imenom in videzom napacno parkirala. Da sem ta oseba res *jaz* – to je pa le ena izmed teorij.

 2. dbev fat Says:

  :*

 3. Kórba Says:

  Tkólam djav, pazdravn povédu, deje stivebrms voditel ene odaje, xeji reče: Daz Gad Igzist. Semjo eno davlóvdov iz INTRNÉTA (tmse vsedubi, šenagebabe), pasmjo glédu, pajflance sadiu. hahaha. Jeréku, dejbiv on očas nék sajentist, al očitl, alkva, padeni verjév vboga, polsigajpa znanstveno dokazov, alkajžé. Popa mensezdi néke znanstvene teorije raskriva, pausetó razlaga kot dokaz dabóh egzistéra. Hahaha, kókje sméšn, paše brke ma.

 4. dbev fat Says:

  smešn in brke definitivno. sajentist pa moja rit :)